С гласове на депутатите от ГЕРБ, ДПС и БСП в парламентарната

...
С гласове на депутатите от ГЕРБ, ДПС и БСП в парламентарната
Коментари Харесай

Депутатите ще гласуват за връщането на хартиената бюлетина

С гласове на депутатите от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия в парламентарната правна комисия бе признато предлагането за връщане на хартиената бюлетина. То бе импортирано от Българска социалистическа партия и утвърдено с 11 гласа " за " и 5 " срещу ".
Прочетете още
Това решение ще е и първият законопроект, който ще бъде прегледан в пленарната зала на 48-ото Народно заседание и той най-вероятно ще бъде гласуван в петък.

В предходния парламент ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи също желаеха да върнат хартиената бюлетина, само че тогава нямаха болшинство, а в този момент те имат болшинство и най-вероятно законопроектът ще мине. 

Законопроектът планува гласоподавателите да имат право на избор дали да гласоподават с машина или с хартия. Според настоящия Изборен кодекс в секциите с над 300 гласоподаватели в страната и чужбина се гласоподава единствено с машина, а в по-малките секции – единствено с хартия. По този метод се гласуваше на последните три вота – предварителните избори през лятото на предходната година, изборите 2 в 1 през ноември 2021 година и изборите през октомври тази година.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР